Welk wijnrek moet ik kiezen?

Het kan best lastig zijn om het juiste wijnrek te kiezen voor uw wijnen. Het hangt er natuurlijk helemaal vanaf welke soort wijnen u wilt bewaren en in welke flessen de wijn zit. Door de vele afwijkende vormen en maten van de flessen, zijn er veel verschillende wijnrekken op de markt. En dat zorgt voor een grote diversiteit aan wijnrekken in huizen, restaurants en hotels. Terwijl dat helemaal niet nodig is! Ontdek het in dit blog.

Soorten wijnflessen

Allereerst even over de soorten wijnflessen. Er zijn tientallen verschillende soorten flessen in de omloop. De standaardmaat is 750 ml; veruit de meest verkochte wijnfles. Dit formaat vormt ook de basis voor alle andere inhoudsmaten. Zo is een halve fles van 375 ml, die vaak gebruikt wordt voor dessertwijn. Maar er is ook een dubbele variant: de magnumfles. Meest bekend door champagne, maar wordt zeker ook gebruikt voor andere wijnen. Inhoud? 1,5 liter oftewel twee standaard flessen. En met een goed feestje of een heerlijk diner komt dat natuurlijk wel van pas! 

Welk wijnrek moet ik kiezen? 

Dat hangt van uw wijncollectie af. Of toch niet? Bij VintageView hoeft u alleen maar te kiezen tussen magnum of geen magnum. Het innovatieve design zorgt er voor dat iedere veelvoorkomende fles in het rek past. Of het nu gaat om een Riesling, Bordeaux of Bourgogne; elke vorm fles past er in. Daarnaast zijn onze wijnrekken modulair. Dat betekent dat u de wijnrekken heel gemakkelijk kunt uitbreiden. Extra handig voor als u een grote voorraad heeft ingeslagen of graag ‘op de groei’ koopt.

Over VintageView

VintageView Nederland is al jaren de specialist op het gebied van metalen wijnrekken voor thuis, restaurants en hotels. Bij VintageView Nederland koopt u veilig en snel uw nieuwe wijnrek. Altijd binnen één week geleverd en inclusief bevestigingsmateriaal.